Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64066.537$

Aydın İl Sağlık Müdürü Açıkgöz; Kuşadası'nda Vakalar Artıyor!

Aydın İl Sağlık Müdürü Açıkgöz; Kuşadası'nda Vakalar Artıyor!
Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, bugüne kadar Aydın'da 387 bin doz aşı yapıldığını açıkladı. Bu aşılardan 7 bin 500 dozun Biontech aşısı olduğunu belirten Açıkgöz, hiçbir zayiat yaşanmadığını vurgularken Kuşadası'nda vakaların artış gösterdiğini söyledi.

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da devam eden koronavirüs salgını aşılama süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar Aydın'da 387 bin doz aşı yapıldığını belirten Açıkgöz, bu aşılardan 7 bin 500 dozunun Biontech aşısı olduğunu ifade etti.

Açıkgöz, "Aydın Devlet Hastanesi ve Nazilli Devlet Hastanesi'nde Biontech aşılarımız mevcut, diğer hastanelerimizde ise Sinovac aşılarımız var. Biontech'de zayiatımız hiç yok. Sinovac'da ise yok denecek kadar az" dedi.

"65 YAŞ ÜSTÜNDE AŞILAMA ORANIMIZ YÜZDE 78"

Aşılama oranlarının gayet iyi olduğunu söyleyen Açıkgöz, "65 yaş üstü vatandaşlarımızda aşılama oranı yüzde 78'e ulaştı. 65 yaş üstü vatandaşlarımız daha önce aşı için randevu almak zorundaydı. Vatandaşlarımız randevu alamamış ise ilçe sağlık müdürlüklerimize giderek aşılarını olabiliyorlar. Biz vatandaşlarımıza aşının ciddi bir koruyucu faktör olduğunu tüm birimlerimizle anlatmaya devam ediyoruz. Hastaneye ya da aşı birimlerine gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı da kurduğumuz ekipler ile evinden alıp evine geri bırakıyoruz" diye konuştu.

"VAKALAR KUŞADASI, SÖKE VE EFELER'DE YOĞUN"

Hastanelerdeki doluluk oranları hakkında bilgi veren Açıkgöz, "Hastanelerimizde entübe ya da yoğun bakım oranlarımız oldukça düşük. Bunun yanında Kuşadası, Söke ve Efeler'de vakalar daha hızlı artıyor. Kısıtlamaların etkisi ile bu bölgedeki artışları da kontrol altına alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan vaka artışlarında dikkat çekici detay ise Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulamasında gözlemlendi. Uygulama verilere göre vaka artışları en çok Kuşadası Merkez ve Davutlar mahallesinde görülürken, vatandaşların kurallara uymaları gerektiği konusunda yetkililer tarafından uyarılarda bulunuldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!