Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9096.59
  • BTC
    70226.71$

Bal Deresi Islah Çalışması Vatandaşları Çileden Çıkardı!

Bal Deresi Islah Çalışması Vatandaşları Çileden Çıkardı!
Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Bal Deresi’nde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ıslah çalışmasının bir türlü tamamlanmaması bölge sakinlerini çileden çıkardı. Şikayetler üzerine Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel bölgeye giderek çalışmaları yakından inceledi.

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü, Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Bal Deresi’nde geçtiğimiz yıl ıslah çalışması başlattı. 15 milyon TL’lik bütçe ayrılan ıslah çalışmasında, taşkınların önlenmesi amacıyla derenin çevresine beton duvar yapılıp, zemin de betonla kaplandı. Ancak ıslah çalışmalarının bir türlü bitirilememesi ve yapılan imalat hataları mahalle sakinlerine isyan bayrağı açtırdı. Beton duvarın imalatı sırasında kot farkının tam olarak hesaplanmadığını ifade eden vatandaşlar, sağanak yağmurda zemin katlardaki evleri su bastığını belirtti. Islah çalışmasının ayrıca çevredeki park ve yeşil alanlara da büyük zarar verdiğine dikkat çeken mahalleliler çıkarılan hafriyatın da aynı yere dökülmesi nedeniyle ortalığın çamur deryasına döndüğünü söyledi.

Güzelçamlı Mahalle Muhtarı Remzi Atıcı, “Çalışma sırasında çıkan hafriyatı dökecek yer bulamadıkları için şantiye alanına döktüler. Bu da vatandaşın evinin önün kapanmasına neden oldu. Güzelçamlı Mahalle Muhtarı olarak gereken yerlere müracaatlarımızı en kısa sürede yapacağız” dedi.

Islah çalışmasının doğru yöntemlerle yapılmadığını belirten Güzelçamlı eski Belediye Başkanı Özkal Yüksel ise, “Burada evlerin arasından geçen bir dere var. Ona göre bir projelendirme yapılması gerekirdi. Ayrıca çalışmalar çevreye çok zarar vermiş. Şu an Güzelçamlı’ya yakışmayan bir görüntü var. Bence yerel halkın ve yerel otoritenin hiçbir görüşü alınmamış” dedi.

Bal Deresi’nin geçtiği yerin hemen yanındaki apartmanda oturan Bekir Yalman, “Aşırı yağışlarda dere taşıyor. Duvar örülürken kot farkına dikkat edilmediği için de zemin katları su basıyor. Oturduğumuz binada otoparkımız vardı. Ancak DSİ’nin yaptığı çalışmada çıkan hafriyatı evimizin önüne kadar getirip döktüler. Yağmur yağdığında su birikintileri oluşuyor. Araçlarımızı park etmekte güçlük çekiyoruz. Çok güzel bir parkımız vardı. Ona da zarar verdiler. Bütün inşaat malzemelerini evlerimizin önüne yığdılar. Her yağmur yağdığında bu rezilliği çekiyoruz. DSİ yetkililerinden acil çözüm bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜNEL ISLAH ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine Bal Deresi ıslah çalışmalarının yapıldığı alana giderek incelemelerde bulundu. Birim müdürleri ve Güzelçamlı Mahalle Muhtarı Remzi Atıcı’nın da katıldığı incelemede Başkan Ömer Günel, çevre sakinlerinin ıslah çalışmasıyla ilgili sorunlarını dinledi.

Bal Dresi’ndeki ıslah çalışmalarının tamamen DSİ sorumluluğunda olduğunu belirten Başkan Günel, “Güzelçamlı mahallemizde Devlet Su İşleri’nin yapmış olduğu çalışmayı yerinde inceledik. Ancak kavrayamadığımız bazı imalatlar var. Nitekim kanal yaşlı bakım evinin önünden sonra yükselmiş ve bölgeyle arasındaki bağı tamamıyla koparmış. Normal şartlarda kamuya açık olan yolun şu an kullanılabilir olması lazım. Aracın rahatlıkla diğer tarafa geçiyor olması gerekli. İnşaat tekniği bilmiyorum ancak maalesef görebildiğimiz kadarıyla 2 bölgenin bağı birbirinden koparılmış. Biz Bal Deresi ıslah ediliyor diye çok sevinmiştik. Çünkü çok önemli bir imalattı. Ama çok kötü bir çalışmayla yeşil alanlarımız darmadağın edilmiş. Takdiri Güzelçamlı hemşehrilerime bırakıyorum. Buradaki kanal DSİ tarafından yapılmaktadır. Ne Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ne de Kuşadası Belediyesi bir sorumluluğu vardır. Darmadağın edilen çevrenin toparlanması maalesef bize kaldı” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!