Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63709.973$

Çevre Yolu Peyzaj İhalesinin Faturası 5 Milyon Lira Şişirildi!

Çevre Yolu Peyzaj İhalesinin Faturası 5 Milyon Lira Şişirildi!
Kuşadası Belediyesi’nin seralarını yıktığı Aydın’ın en büyük üreticisi Veli Doğan, ihaleyi alan firmadan çok sayıda doğrudan alım yapıldığını iddia etti.

Kuşadası Belediyesi’nin tartışmalara ve şikayetlere konu olan Çevre Yolu Peyzaj İhalesi ile ilgili tartışma ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Doğal afet dönemindeki acil alımlarda uygulanan 21 B kapsamında yapıldığı için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulan ihale, son olarak maliyetiyle gündeme geldi. Aydın Bölgesi’nin en büyük üreticisi olan Full Çiçekçilik ve Seracılık sahibi Veli Doğan, 8 milyon 853 bin liraya ihale edilen işin maliyetinin 3 milyon 750 bin lira olduğunu iddia etti.

Kuşadası gündeminden bir türlü düşmeyen Çevre Yolu ve Kavşaklarda Peyzaj Düzenlemesi ihalesi, 21 Eylül’de tamamlandı. 21 B kapsamında pazarlık usulü ile yapılan ihalede geçerli teklifi veren tek firma olan Ali Ertan Yurtsever ile KDV dahil toplam 8 milyon 853 bin 848 liralık bir sözleşme imzalandı. İhaleyi alan firma 13 Ekim tarihinde de işbaşı yaptı. Yüklenici firma çevre yoluna ilk kazmayı vurduğu anda ihale ile ilgili tartışmaların da fitili ateşlendi. Çok sayıda kişi ve kuruluş, ancak Olağanüstü durumlarda ve acil alımlar için uygulanan 21 Bkapsamında yapılması yüzünden Kuşadası Belediyesi ve Başkan Ömer Günel’e sert eleştirilerde bulundu. Bu dönemde en sert tepkiyi ise Aydın Bölgesi’nin en büyük üreticisi olan Full Çiçekçilik ve Seracılık’ın sahibi Veli Doğan gösterdi. Veli Doğan, ihaleye girmemeleri için Davutlar Yolu üzerindeki seralarının ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Başkan Ömer Günel’in talimatı ile Kuşadası Belediyesi tarafından yıkıldığını savundu. Firmasının bu konuda sayısız referansları olmasına rağmen ihaleye bile çağrılmadığını belirten Veli Doğan, Kuşadası Belediyesi’nin yüklenici firmadan ihale yapılmaksızın çok sayıda alım yaptığını iddia etti. Belediye Başkanı Ömer Günel’den, iş başına geldiği günden bu yana yüklenici Ali Ertan Yurtsever’in firması ile ihale ve doğrudan yapılan tüm alımların açıklanmasını istedi.

Günel’e seçim kampanyası sırasında söz verdiği gibi tüm konularda şeffaf olması çağrısı yapan Veli Doğan, “Söz konusu olan Kuşadası halkının parası. Bu ilçede yaşayan, vergi veren bir vatandaş olarak bu firmaya bugüne kadar ne kadar para ödendiğini, bu bedel karşılığında alınan hizmet ve ürünleri bilmek istiyorum” diye konuştu. Doğan, Çevre Yolu Peyzaj ihalesinin maliyetinin de şişirildiğini iddia ederek, “25 yıldır bu sektörde faaliyet gösteren bir kişiyim. Bu işin maliyeti en fazla 3 milyon 750 bin lira. Sadece ben değil, bu işi bilen herkesin biçtiği değer bu. Ama Kuşadası Belediyesi’nin bu iş için ödeyeceği fatura 8 milyon 853 bin lira. Bu da şişirilmiş bir maliyet ve Kuşadası halkının en az 5 milyon lirasının heba edilmesi demektir. Ortada adrese teslim bir ihale var. Bunun hesabının verilmesi gerekiyor” dedi.

  

Davutlar yolu üzerindeki Full Çiçekçilik ve Seracılık tesislerindeki yıkıma da değinen Veli Doğan, bu konuda da şunları söyledi: “Bugün Türkiye’nin hiçbir yerinde üretim amaçlı naylon seralara ruhsat istendiği görülmemiştir. Gidin Bayındır’a bakın. Binlerce sera var. Hiç birinin ruhsatı yok. Ama yıkan da yok. Sadece Bayındır’da değil, Hatay’dan, İstanbul’a Türkiye’nin dört bir yanında benzer işletmeler var. Ama yıkılan sadece bizimki. Çünkü bizim o ihaleye girmemizi istemediler. Bu konuyu yargıya taşıdık. Haksız uygulamanın hesabını yargıda soracağız.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!