Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2326.6
  • BIST
    9122.28
  • BTC
    70416.8$

CHP'li Belediyede Yolsuzlukla Dolu İhalelerde Torpil Çıktı!


CHP'li Belediyede Yolsuzlukla Dolu İhalelerde Torpil Çıktı!
CHP'li Kuşadası Belediyesi için yapılan soruşturmada birden çok usulsüzlük yaptığı belirlenen Güvercin Masa'ya hizmet alımları yüzünden, maliyetin 5'e katlandığı, halkın parası ile CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi bir ismin ise maaşa bağlandığı belirlendi.

CHP'li Kuşadası Belediyesi tarafından 2017 yılında halktan gelen şikayet ve taleplerin daha hızlı değerlendirilmesi amacıyla kurulan Güvercin Masa üzerinde oynanan karanlık oyunlar, Müfettiş soruşturmasıyla aydınlanmaya başladı. Ömer Günel işbaşına geldikten sonra, daha önce belediye şirketi ARYA üzerinden sağlanan hizmetin özel bir firmaya verilmesi sonucunda Kuşadası Halkının cebinden çıkan para 5'e katlanırken, yeniden oluşturulan kadroda CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu MYK Üyesi Kemal Güneri'ye de "Koordinatör" sıfatıyla maaş bağlandığı belirlendi.

Eski belediye çalışanının ihbarı sonucu başlatılan Güvercin Masa soruşturmasında, 4 ihaleyi mercek altına alan Müfettiş CHP'li bazı belediyelerde elde ettiği ayrıcalıklarla gündemden düşmeyen Gönen Orhan'a ait Ceren Tanıtım'a hak etmeden ödemeler yapıldığını belirledi. İhale şartnamesinden ödemelerdeki usulsüzlüklere kadar 5 Belediye çalışanının "Görevi Kötüye Kullandığı" saptanan rapor sonrasında Kuşadası Halkının parasının nasıl hortumlandığı da belgeleri ile ortaya çıktı. Bu belgelere göre 2019 yılında Güvercin Masa hizmeti karşılığında belediye şirketi Arya'ya ayda 52 BİN 508 LİRA ödedi. Ancak Ömer Günel'in işbaşına gelmesinden sonra aynı hizmetin Ceren Tanıtım Organizasyon Ltd. Şti'den alınmaya başlamasıyla birlikte Güvercin Masa için ödenen fatura bedeli 257 BİN 906 LİRA'ya yükseldi. Böylelikle Kuşadası Belediyesi kalitesi düştüğü için eleştirilmeye başlanan bu hizmet için fazladan 202 BİN LİRA ödedi.

Karanlık ihaleler araştırılırken ortaya çıkan bir başka gerçek ise Kuşadası Belediyesi'nin aynı hizmeti ihale yoluyla satın almak amacıyla çok sayıda Arya çalışanının işine son vermesi oldu. Kuşadası'nda çok sayıda genç işsizlikten boşta kalırken, Güvercin Masa bazı CHP'liler için arpalık oldu. Arya'ya göre fahiş bir fiyatla hizmeti üstlenen Ceren Tanıtım, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı MYK Üyesi Kemal Güneri'yi kadroya dahil etti. Kuşadası Belediyesi de Kemal Güneri'ye "Güvercin Masa Koordinatörü" ünvanı vererek bir de oda tahsil etti. Güneri'ye neye göre verildiği anlaşılamayan bu ünvan karşılığında diğer çalışanlara göre binlerce lira fazla olan bir maaş bağlandı.

Gönen Orhan'ın ortağı olduğu Ceren Tanıtım'ın kazandığı 4 Güvercin Masa Hizmet Alımı ihalesi hakkında başlatılan incelemede, birden çok suç işlendiği belirlenmiş ve bu ihalelerde görevlerini kötüye kullandığı saptanan 5 belediye çalışanı için soruşturma izni verilmişti.

İŞTE YAPILAN ÖDEMELERDEN SADECE BİRİNE AİT O FATURA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hepsi aynı
    22-05-2021 08:26

    Sanki belediye akp'li olsa bir şey değişecek. yıllardır hep aynı, hep aynı..

  • yorum avatar
    Neden chp'li belediye deyip duruyorsunuz ey ajans?
    15-05-2021 15:28

    Bırakın bu CHP'li belediye laflarını... Muhalefet yapacaksanız düzgün yapın. Takım tutar gibi tarafçılıktan uzak, tarafsız ve bağımsız olun.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!