Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

Chp'li Belediye'den İstikrarsızlık! Bu İşte Bir Tuhaflık Var!

Chp'li Belediye'den İstikrarsızlık! Bu İşte Bir Tuhaflık Var!
Kuşadası Belediyesi’nin Güzelçamlı Sahili’nde kaçak olduğu ve yerine yenisini yapacağını gerekçesiyle yerle bir ettiği kafeterya için mahkeme “yıkımı durdurma” kararı verdi.

Kuşadası Belediyesi’nin gecekondu statüsünde kaçak yapı olduğu iddiasıyla yıktığı Güzelçamlı’daki Günbatımı Kafe konusunda kafa karıştıran gelişmeler yaşandı. Belediyenin tahliye işlemlerine başladığı sırada görülen mahkemeden yıkım konusunda, “yürütmeyi durdurma” kararı çıktı. Aydın 1. İdare Mahkemesi’nin söz konusu kararı, Kuşadası Belediyesi’nin “olmadığını” iddia ettiği belgelerle verdiği ifade edildi. Yıkılan işletmenin yerine yapılacak kafeyi kendisinin işleteceğini duyuran Kuşadası Belediyesi’nin, aynı yer için 18.05.2020 tarihinde, “burasını ihale edeceğiz” şeklinde bir ihtarname yazdığı belirlendi. Yıkılan işletmenin sahibi İsmail Koçak, belediyenin kararıyla ilgili ilk tebligatın kendilerine zamanında iletilmediğini savundu.

Aydın 1. İdare Mahkemesi’nden çıkan yürütmeyi durdurma kararı ile çelişen bir uygulama ile Günbatımı Kafe’yi yıkan Belediye, aynı yere işletmesinin Kuşadası Belediyesi tarafından üstlenileceği yeni bir kafeterya yapılacağını açıkladı. Belediye, internet üzerinden yeni yapı ile ilgili görsellerin tanıtımını yaparken, yıkılan Günbatımı Kafe’nin sahibi İsmail Koçak, yapılan işlemi “oldu-bitti” olarak değerlendirdi. Kuşadası Belediyesi tarafında ortaya atılan “kaçak yapı” ve “ruhsatsız işletme” iddialarına ilişkin mahkemeye sundukları belgeleri gösteren İsmail Koçak, yıkım kararı ile ilgili tebligatın kendilerine geç iletildiğini savundu. 24 Şubat’ta tebligatı alır almaz Aydın 1. İdare Mahkemesi’ne dava açan İsmail Koçak’ın başvurusu ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı 4 Mart’ta verildi.  Ancak yargı kararını beklemeyen Kuşadası Belediyesi 26 Şubat’ta söz konusu işletmeyi yerle bir etti.

Yıkılan işletmenin yerine kendisi tarafından işletilecek bir kafeterya yapacağını duyuran Kuşadası Belediyesi’nin 18 Mayıs tarihinde Günbatımı Kafe’ye bir ihtarname göndererek, “ihale çalışmaları” gerekçesiyle tahliyesini istediği ortaya çıktı. İlk resmi yazısında söz konusu adresteki büfenin ihale edileceğini belirten, sonrasında işletmenin bizzat kurum tarafından üstleneceği yolundaki çelişkili yazılar kafaları karıştırdı. Güzelçamlı sakinlerinin büyük bölümü, Kuşadası Belediyesi’nin yeni yapılacak işletmeyi açıldıktan sonra 3. bir şahsa devredeceğini savundular.

(18 Mayıs 2020 tarihli yazıda Belediye’nin ihaleye çıkacağı gerekçesi var)

(İşte mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!