Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2307.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70619.38$

Dünya çevre günü'nde Milli Park'ta çevre temizliği

Dünya çevre günü'nde Milli Park'ta çevre temizliği
Kuşadası’nda, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Güzelçamlı’daki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın sahillerinde kıyı temizliği yapıldı. Çok sayıda sivil toplum örgütünün katıldığı temizlik etkinliğinde yaklaşık 4 kamyon atık toplandı.

Güzelçamlıdaki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda gerçekleşen temizlik çalışmasına Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ceylan Sarıgöl, Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı Şefi Uğur Ulaşoğlu, Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dilek Yarımadası Milli Parkı ekipleri ile Kuşadası ve Aydın’dan gelen çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi katıldı.

KIYIDA BULUNAN ATIKLAR ŞAŞIRTTI
Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda kara ulaşımın olmadığı koy ve sahillerde yapılan temizlik sırasında özellikle Samos Adası’ndan ve deniz araçlarından atılan atıklar dikkat çekerken yatlar, gezi tekneleri, troller ve büyük balıkçı teknelerinden denize atılan, kıyı yerleşimlerinden duyarsız kişilerin bıraktığı ve Yunanistan’ın Samos Adası’ndan rüzgarla gelerek kıyıda biriken tüm çöpler toplandı. Plastik bidon, araç lastiği, pet şişe, sırt çantası ve şişme bot gibi pek çok atığın bulunduğu yaklaşık 4 kamyon çöp, tekne ile bölgeden alınıp kıyıda bekleyen ekiplere teslim edilerek atık toplama alanına götürüldü. Etkinliğin tamamlanmasının ardından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

“DOĞAL MİRASIMIZI KORUMALI VE GELECEK KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ”
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın Türkiye’nin ekolojik açıdan en hassas korunması gereken doğa alanlarından biri olduğuna dikkat çekti. Sürücü, bulunan atıkların hem deniz canlılarına zararını hem de deniz ekosistemine olan kötü etkisine değinirken “Dilek Yarımadası’nın kıyılarında oluşan katı atıkların bir kısmının insanlar tarafından denize atılan, bir kısmının ise Yunanistan’ın Samos Adası’ndan gelen atıklar olduğu gözlemlendi. Milli Park bir doğa harikası olup sadece bölge insanının değil, kente gelen yerli ya da yabancı misafirlerin de mutlaka uğradığı mutluluk ve huzur duyduğu, tertemiz denizine girdiği, oksijenini soluduğu bir doğal miras alanıdır. Bu doğal mirası gelecek kuşaklara taşımak için korumak ve kurallara uymak zorundayız.  Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü, Kuşadası Belediyesi ve katılan tüm sivil toplum örgütleri kıyı temizliği etkinliği için gerekli duyarlılığı ve her zaman Milli Parka sahip çıkmak için iş birliğine hazır olduklarını göstermişlerdir. Bu nedenle tüm doğa dostlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“DENİZLERİMİZE İYİ BAKALIM”
Etkinliğe katılan 22 yaşındaki cankurtaran Gülce Özdenli ise çevrenin korunmasının önemine dikkat çekerek “Bügün Dünya Çevre Günü ve burada bir çok insan çevre temizliği yapmak amacıyla bir araya geldi. Kıyılarımızdan çok sayıda plastik atık çıktığını gözlemledik. İnsanlarımızdan rica ediyorum, denizlerimize iyi bakalım. Çöplerimizi etrafa atmayalım. Elimizden geldiğince çevremizde gördüğümüz atıkları da toplayalaım ve çöplere ya da geri dönüşüm kutularına atalım" dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!