Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2401.7
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62254.22$

Esnafı Öldüren Yasaklar Turistik Otellerin Yüzünü Güldürdü!

Esnafı Öldüren Yasaklar Turistik Otellerin Yüzünü Güldürdü!
Restoran ve kafeler, neredeyse bir yıldır paket servisleriyle ayakta kalmaya çalışırken, parası olanlar bazı kısıtlamalardan muaf tutulan konaklama tesislerini “lebalep” doldurdu.

Türkiye, normalleşme sürecini tartışırken, özellikle yeme-içme sektöründe ortaya çıkan çifte standart, evine kapanmak zorunda kalan dar gelirli ve esnafı çileden çıkardı. Restoran ve kafe sahipleri paket servisleri ile ayakta kalmaya çalışırken, ekonomik durumu iyi olanlar sosyalleşmek adına haftasonu turistik otellere akın ettiler.

Hafta içi 21.00 sonrası, hafta sonları da 2 günü kapsayan sokağa çıkma yasaklarının sona ermesinin beklendiği günlerde özellikle sahil kesimlerinde ilginç görüntüler oluştu. Büyük bölümü işyerini açamayan esnaf hafta sonunu evinde geçirmek zorunda kalırken turistik tesislerin restoranları 3 gün boyunca tıklım tıklım doldu.

Turistik tesislere tanınan bu ayrıcalık Kuşadası’ndaki otellerde de kendini gösterdi. Faaliyetini sürdüren tesislerin özellikle restoranları, bir bölümü ilçe dışından, bir bölümü de ilçe sakinlerinin oluşturduğu müşteriler tarafından tıka basa dolduruldu. Sıradan esnaf kepenk bile kaldıramazken, otel restoranlarında ortaya çıkan doluluk şaşkınlık yarattı. Müzik yayınının 22.00’de sona erdiği otel restoranlarında yemek servisinin 24.00’e kadar devam etmesini fırsat bilen müşteriler son dakikaya anı değerlendirmeyi tercih ettiler. Otellerdeki canlılık kahvaltı servislerinde de devam etti. Otellerin büyük bölümünde, maske ve mesafe kurallarının hiçe sayılması dikkat çekti.

Parası olanlar sosyalleşme adına otelleri doldururken, hava almak için çeşitli bahaneler uydurup kendini sokağa atan çok sayıda vatandaş da ceza yemekten kurtulamadı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!