Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2490.0
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63649.34$

Kirazlı Sınırındaki Betonlaşma İyi Tarım İçin Tehdide Dönüştü!

Kirazlı Sınırındaki Betonlaşma İyi Tarım İçin Tehdide Dönüştü!
Kirazlı Köyü üreticileri, Kuşadası Belediye Meclisi’ne bir çağrı yaparak, bugünkü oturumda gündeme gelecek sınırdaki imar planı değişikliğinin kabul edilmemesini istedi.

Kirazlı Köyü üreticileri, Kuşadası Belediye Meclisi’ne bir çağrı yaparak, bugünkü oturumda gündeme gelecek sınırdaki imar planı değişikliğinin kabul edilmemesini istedi. Oylamaya konu olan Türkmen Mahallesi 402/1 parselin büyük bölümünün tarım yapılabilecek nitelikte olduğuna dikkat çeken üreticiler, buradaki yapılaşmanın köy sınırlarındaki tarım alanları için de büyük tehdit oluşturacağına dikkat çekti. Bakanlık desteği ile “iyi tarım uygulaması”nın başlatıldığı Kirazlı Köyü’nün Muhtarı Mehmet Mersin de, betonlaşmanın sağlıklı ürünler için oluşturacağı tehdide dikkat çekti. Köylüler, Kuşadası Belediyesi’nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar izni verilen 402/8 parseldeki yapılaşmaya engel olunması için yardım istediler.

Kirazlı Köyü Muhtarı Mehmet Mersin, yapılaşma nedeniyle Kuşadası’ndaki verimli tarım arazilerinin giderek azaldığını hatırlattı.  Mehmet Mersin, Kirazlı’nın son yıllarda iyi tarım uygulamasına geçerek hem verim, hem de ürün kalitesi anlamında hedefini yükselttiğini ve bunun meyvelerini toplamaya başladığını belirterek, “Tarım arazileri için en büyük tehdit beton. Şu anda Kirazlı Kuşadası’nın neredeyse tek üretim merkezi. Burası da yok olursa Kuşadası’ndan tarımsal üretim biter” uyarısında bulundu.

Faaliyetlerini yeni kurulan Kirazlı Kalkınma Kooperatifi çatısı altında sürdüren üreticiler de, verimlilik ve kaliteli ürün için çevresel faktörlerin önemine vurgu yaptı. Üreticiler, Kirazlı’daki  verimliliğin sadece topraktan kaynaklanmadığını ifade ederek, “Dört bir yanımızda oluşan hava akımı bereketin görünmeyen kaynağı. Ayrıca burada yapılaşma gerçekleşirse ister istemez bizi de etkileyecek bir trafik oluşacak. Trafik demek, hava kirliliği demek. Topraklarımız beton uğruna heba edilmesin” diye konuştular.

Bu arada Kirazlı köyü üreticilerinin halen tarımsal üretim yapılabileceğini savundukları 402/1 ve 402/8 parsellerle ilgili Bakanlık ve plan notlarında da söz konusu arazilerin kısmen de olsa tarımsal üretime uygun olduğuna dair bilgilerin yer aldığı ortaya çıktı. Ancak çevre örgütleri ilgi göstermeyince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da, Aydın Büyükşehir Belediyesi de bu önemli notlara rağmen 2 parseldeki yapılaşmaya onay verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!