Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2490.0
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63649.34$

Kuşadası Belediyesi’nin 3 Acil İhalesini de Aynı Ortaklar Aldı!

Kuşadası Belediyesi’nin 3 Acil İhalesini de Aynı Ortaklar Aldı!
2020 yılı içinde 21/B kapsamında gerçekleşen ve sadece davet edilen şirketlerin teklif verebildiği 8 ihaleden 3’ünü, aynı isimlerin ortak olduğu 2 şirket kazandı.

Kuşadası Belediyesi’nin 2020 yılı içinde açtığı ve sadece davet edilen firmaların katılabildiği pazarlık esasına dayalı 21/B kapsamındaki ihalelerle ilgili ilginç ayrıntıların ve iddiaların ardı arkası kesilmek bilmiyor. Sadece belgelerine ulaşılan 8 ihaleyle ilgili araştırmada, bunlardan 3’ünü Zana ve Turan Bağı’ya ait Söke adresli 2 şirketin kazandığı belirlendi. Toplam tutarının 11 milyon 349 bin 812 lira olduğu ihalelerden ikisinde de sadece 1’er geçerli teklif verildiği anlaşıldı. Bağı’ların sahibi olduğu şirketlerden ZTB Taahhüt, Nakliyat, Madencilik Ltd. Şti’nin kazandığı bir ihale için, geçerli rekabet koşulları oluşmadığı ve 720 bin lira olması gereken maliyetin 5 milyon 967 bin liraya yükseltildiği iddia edilerek suç duyurusunda bulunuldu.

Ortaklardan Zana Bağı’nın müdür sıfatıyla imza yetkilisi olduğu ZTB Taahhüt, Nakliyat, Madencilik Ltd. Şti. 2020 yılında Kuşadası Belediyesi’nden 21/B kapsamındaki ilk ihalesini 20 Ocak tarihinde aldı. İstinat duvarı ve yol yapım hizmetini kapsayan bu ihalede geçerli teklifi veren 2 firmadan biri olan ZTB Taahhüt Ltd. Şti, 798 bin 812 liralık teklifiyle kazanan taraf oldu.

Aynı ZTB, 15 Eylül 2020 tarihinde, çok tartışılan 21/B kapsamındaki mobil konkasör, kamyon ve iş makinası kiralama ihalesine katıldı. Pazarlık masasına sadece 1 geçerli teklifin sunulduğu ve 3 aylık bir süreyi kapsayan ihaleyi 5 milyon 967 bin liralık teklifin sahibi Zana Bağı’nın yetkili olduğu ZTB Taahhüt Ltd. Şti. kazandı. Ancak ihale sonuçlarının duyulmasından sonra bazı sektör temsilcileri sözü edilen hizmetin gerçek maliyetinin maliyetinin  720 bin lira olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Adliye koridorlarında ZTB ile ilgili şikayet dilekçeleri dolaşırken Kuşadası Belediyesi 21 Eylül 2020 tarihinde yine 21/B kapsamında bir ihale daha düzenledi. Üstü yapı tamiratları, beton yol ve bordür yol yapımını içeren bu ihaleyi ise Turan Bağı’nın yetkili olduğu Maray Madencilik, Nakliyat, İnşaat Ltd. kazandı. Tek geçerli teklifi veren Maray Ltd. Şti. bu işi 4 milyon 584 bin lira bir bedel karşılığı üstlendi.

Zana ve Turan Bağı’nın sahibi olduğu şirketler bir yıl içinde 3 ihale birden kazanırken, aynı işkollarında faaliyet gösteren ancak pazarlığa dahi davet edilmeyen pek çok şirket duruma tepki gösterdi. Firma temsilcileri, bu durumun Kuşadası Belediyesi’nin 21/B kapsamındaki ihaleleri adrese teslim alımlar için kullandığı iddiasında bulundu. Bu firmalardan bazılarının “tesadüfün bu kadarına pes” dedirten 3 ihaleyi kendi itirazlarına örnek gösterdikleri ifade edildi.

Kaynak: SLK Haber

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!