Kuşadası Kaymakamından Radikal Karar! Trafiği Rahatlatan Cep Uygulaması Başladı!

Kuşadası Limanı’nda trafik krizini bitirecek radikal kararlar alındı. Pazartesi günü başlayan yeni yasaklar ve kurallar devreye girince Atatürk Bulvarı üzerinde yaşanan trafik kaosu uygulamanın devreye girdiği 3 günde yüzde 50 oranında azaldı.
Aydın’ın gözbebeği Kuşadası’nda, her gün binlerce turisti ağırlayan Ege Port Limanı çevresindeki trafik çilesine son vermek için beklenen radikal adım nihayet atıldı. Kuşadası Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen hummalı çalışmalar neticesinde, ilçenin can damarı olan liman bölgesinde ulaşıma nefes aldıracak yeni kurallar zinciri devreye sokuldu. 10 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe giren bu kararlar, hem yerel halkı, hem esnafı, hem de ilçeye gelen binlerce yabancı turisti yakından ilgilendiriyor.
Liman çevresinde yıllardır süregelen ve özellikle yaz aylarında içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sıkışıklığı, bu yeni düzenleme sayesinde etkisini göstermeye başladı.

10 AĞUSTOS İTİBARIYLA BAŞLADI
Turizm sezonunun en yoğun ve en hareketli günlerini geçiren Kuşadası’nda, Ege Port Limanı ve çevresindeki caddelerde yaşanan araç yoğunluğu hem turistlerin hem de ilçe sakinlerini çileden çıkarıyordu. Bu duruma kalıcı bir çözüm üretmek amacıyla harekete geçen mülki amirler ve emniyet güçleri, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek tarihi bir karara imza attı. Yapılan kritik ve geniş katılımlı toplantının ardından, liman bölgesindeki keşmekeşi tamamen bitirecek yeni trafik düzenlemesi bölgedeki ulaşım dinamiklerini kökten değiştirmeyi hedefliyor.

TÜRSAB PLAKALI ARAÇLARA ÖZEL CEP NOKTASI AYRILDI
Alınan radikal kararların en önemli maddesini, özel tur düzenleyen acente araçlarının yol üzerindeki duraklama alışkanlıkları oluşturuyor. Yeni düzenlemeye göre, özel (private) tur düzenleyen acentelerin yol kenarlarında durarak kontrolsüz bir şekilde yolcu indirmesi veya bindirmesi tamamen yasaklandı. Bu kuralı ihlal eden araçlara ise göz açtırılmıyor.
Acenteler, operasyonlarını yalnızca belirlenen özel bir alanda yürütebiliyor. Atatürk Heykeli ile Can Taksi arasında kalan ve kamuoyunda Matis karşısı olarak bilinen cep alanı, artık yalnızca TÜRSAB plakalı ve yetki belgeli tur araçlarının kullanımına sunulmaya başlandı. Bölgede 24 saat esasına göre kesintisiz görev yapan trafik polisleri, yetki belgesi ve plakası eksik olan hiçbir sivil veya ticari aracın bu cebe girmesine izin vermiyor.

İTİRAZLAR SONRASI REVİZYON YAPILDI
İlk taslak planlar hazırlandığında, tur araçlarının liman otoparkı içerisinde beklemesi ve yolcularını buradan alması yönünde bir fikir ortaya atılmıştı. Ancak bu öneri, turizm acenteleri ve rehberler tarafından büyük bir endişeyle karşılandı. Sektör temsilcileri, liman içerisindeki olası sıkışıklıkların ciddi müşteri mağduriyetlerine, gemiyi kaçırma korkusuna ve hatta tur iptallerine yol açabileceğini belirterek uyarılarda bulundu. Bu haklı isyan, karar vericiler tarafından dikkate alındı ve plan revize edilerek bekleme noktası liman dışındaki özel cep alanına kaydırıldı.

KRUVAZİYER TURİZMİNİN ZİRVE NOKTASINDA BÜYÜK SINAV
Ağustos ayı, Kuşadası için kruvaziyer turizminin adeta zirve yaptığı, dev yüzen otellerin her gün limana binlerce zengin turist bıraktığı bir dönem. Dolayısıyla bu yeni trafik uygulamasının zamanlaması büyük bir önem taşıyor. Alınan önlemlerin, beklenen rekor turist trafiğinde caddeleri ne derece rahatlatacağı önümüzdeki günlerde de net bir şekilde görülecek.
Kuşadası Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kuralların tavizsiz uygulanması için sahada aktif denetimlerini sürdürmeye devam ederken, bölgedeki esnaflar uygulamanın kalıcı olmasını temenni ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kuşadası Kaymakamından Radikal Karar! Trafiği Rahatlatan Cep Uygulaması Başladı!
- Kuşadası'nda Beach Club'da Bıçaklı Kavga: 1'i Ağır 2 Yaralı
- Kuşadası'nda 5. Kattan Düşen Adam Hayatını Kaybetti!
- Boğulma Tehlikesi Geçirenleri Kurtarmak İsterken Hayatını Kaybetti!
- Kuşadası’nda Mikser Yaya’ya Çarptı, Mikserden Kaçan Otomobil Sürücüsü Motosiklete Çarptı! 1 Ölü 1 Yaralı



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.