Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70486.44$

Kuşadası Kızarıyor, Yetkililer Uyarıyor!

Kuşadası Kızarıyor, Yetkililer Uyarıyor!
Kuşadası’nda koronavirüs vakalarındaki artış hızla yükselirken, ilçe genelinde kovid-19 tanısı konulan vatandaşların yoğunlaştığı öğrenildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda da koronavirüs vakaları son bir ayda büyük oranda artış gösterdi. Yeni yılın ilk haftasında koronavirüs’ten dolayı Kuşadası’nda 7 kişi hayatını kaybederken, yoğun bakımda yatan hasta sayısının 13’e yükseldiği belirtildi. Ortalama 680 civarı kovid-19 tanısı konduğu öğrenildi. Sağlık yetkilileri, koronavirüse karşı getirilen riayetlere uyulması gerektiğinin altını çizerken, Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan risk haritasında Kuşadası, renk skalasında “yüksek riskli” anlamına gelen kırmızıya döndü.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI
Tedirginliğe neden olan artışın ardından uzmanlar, vatandaşları uyarmaya başladı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada Covid 19 enfeksiyonunun yaygın belirtilerini kamuoyuyla yeniden paylaşırken PCR testinin önemi ve mesafeye dikkat çekerek, “Solunum semptomları, ateş, öksürük ve nefes darlığıdır. Baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, kas ve eklem ağrıları, aşırı halsizlik, yeni ortaya çıkan koku ve tat alma duyusu kaybı, ishal gibi belirtiler de görülebilmektedir. Sadece bu semptomların mevcut olduğu durumlarda pcr testi vermeniz gereklidir. Hem kendimizi hem de sevdiklerimizi hastalıktan korumak için riskli alanlardan uzak durmaya özen gösterelim. Risk devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!