Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

Kuşadası ve Didim’de Vaka Sayısı Patladı!

Kuşadası ve Didim’de Vaka Sayısı Patladı!
Kurban Bayramıyla birlikte nüfus patlamasının yaşandığı Kuşadası ve Didim’de hastanelere başvuranların sayısında dört kat artış olduğu belirtildi. Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada normal dönemde 300 olan hasta giriş sayısı 1200’lere çıktı.

Kurban Bayramıyla birlikte Kuşadası ve Didim’in nüfusunda deyim yerindeyse patlama yaşandı. Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle uzunca bir süre evlerinde kalanlar dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilerek soluğu Didim ve Kuşadası’nda aldı. Doğal olarak bu yoğunluk sağlık sektörünü de etkiledi. Kuşadası ve Didim Devlet Hastanelerinde normal dönemde sakin seyreden hasta girişi yaz aylarında dört kat artarak zirve yaptı.

"TÜM ÖNLEMLER ALINDI"     

Pandemi sonrasında Didim ve Kuşadası’nda oluşacak yoğunluğu hesaba katarak çalışmalarını bu yönde yürüttüklerini kaydeden Aydın İl Sağlık Müdürü Doktor Osman Açıkgöz, tüm branşlarda yeterli doktor ve personelle vatandaşlara hizmet verdiklerini kaydetti. Yaz aylarıyla birlikte günlük acil yoğunluğun ciddi oranda attığına dikkat çeken Açıkgöz, “Özellikle Kuşadası ve Didim'de günlük acil yoğunluğu 4 katına çıktı. Günde 1200 acil girişi var. Buna bağlı olarak 112 acil sağlık hizmetlerinin de iş gücü arttı. Ancak biz bu durumu öngörüyorduk. Tüm hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Şu anda tüm branşlarda doktorumuz var. Bayramdan önce bir tamim yayınladık, bir aksaklık olduğunda sıkıntıyı giderecek yeteri kadar ekibimiz var” diye konuştu. 

"AŞILAMA KESİNTİSİZ SÜRÜYOR"

Bayram tatili nedeniyle Kuşadası ve Didim’e gelen vatandaşlara yönelik aşı kampanyasının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Doktor Açıkgöz, özellikle İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün kendilerine bağlı turizm ofislerini İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ederek sürece önemli katkı verdiğinin altını çizdi. Didim Altınkum mevkiine mobil aşı TIR’ını konuşlandırmak suretiyle hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini söyleyen Osman Açıkgöz, “Didim ve Kuşadası'nda aşılamamız devam ediyor. Yoğunluk Didim'de olduğu için mobil aşı tırımızı oraya gönderdik, şuanda hizmet veriyor. Kuşadası'nda da mevcut yerlerin dışında bayram için turizm müdürlüğüyle görüştük, ajanslardaki ofislerini de bize tahsis ettiler oraları da açtık. Kuşadası ve Didim'de insanlar denizde ya da evlerinde sıcaktan dolayı akşamları sokağa çıkıyorlar, bizde özellikle akşam sokağa çıkıldığında aşı yaptırmalarını kolaylaştırmak için insanların turizm ajanslarını aktif hale getirdik. Didim Altınkum'da aşı TIR'ımız var. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!