Kuşadası'nda Operasyon! Çağrı Merkezi Kurup 20 Milyon Vurgun Yaptılar!

İstanbul’da kurdukları çağrı merkezleri üzerinden aradıkları banka müşterilerinin bilgilerini ele geçiren suç örgütü 20 milyon lira haksız kazanç elde etti. Polis o suç şebekesini çökertmek için 4 ilde operasyon düzenledi. Baskında 33 şüpheli gözaltına alındı. Çoğunluğu 18-25 yaş aralığında olan şüphelilerin lüks harcaması dikkat çekti.
Operasyon, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri, banka hesaplarının boşaltıldığını belirten mağdur şikayetleri üzerine çalışma başlattı. Emniyette bilgi veren mağdurlar, kendilerini bankadan arayan görevlilerin hesap ve şifre bilgilerini istediklerini anlattı.
20 MİLYON LİRA
Siber polisi ifadeler üzerine çalışma başlattı. Araştırmalarda, benzer şekilde mağdur edilen çok isim olduğu anlaşıldı. Arayan şüphelilerin banka müşterilerine ait bazı bilgileri önceden tespit ettiği öğrenilirken, dolandırıcılık eylemininin arkasında, kapsamlı bir suç örgütünün olduğu ortaya çıktı. Araştırmalarda şüphelilerin 20 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği belirlendi.
33 ŞÜPHELİ
Elde edilen bilgilerin ardından çalışmalar yoğunlaştırıldı. Araştırmalarda şüphelilerin kurdukları çağrı merkezleri üzerinden arama yaptıkları belirlendi. Siber polisi şüphelileri tek tek tespit etti. Çalışmaların ardından dün suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul, Ankara, Aydın ve Bursa'da düzenlenen baskında 33 şüpheli yakalandı. Aramalarda ise 2 silah, bir miktar para ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin kripto para işlemi yaptığı bir de soğuk cüzdan bulunduğu öğrenildi.
KUŞADASI'NDA TATİL YAPTILAR
Gözaltına alınan şüphelilerin çoğunun 18-25 yaş arasında olduğu belirtildi. Şebeke üyelerinin, yakalanmamak için dolandırdıkları paraları tanıdıkları bazı isimlerin hesaplarına aktardıkları öğrenildi. Dikkat çekmemek için başkaları adına lüks araçlar kiralayan şüphelilerin Kuşadası'nda tatil yaptıkları da belirtildi. Şüphelilerin paraları lüks mekanlarda yedikleri öne sürüldü. Para transferleri ve örgüt üyelerinin maaş ödemelerini kripto paralar üzerinden yapan şüphelilerin bazılarının otel odalarında gözaltına alındığı öğrenildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kuşadası-Söke Yolunda Feci Kaza: 2 Ağır Yaralı
- Kuşadası-Selçuk Yolunda Feci Kaza: 1 Çocuk Öldü 5 Yaralı
- Kuşadalı İş İnsanı Karadeniz Tatil Turunda Feci Şekilde Hayatını Kaybetti!
- Kuşadası’nda Kruvaziyer Limanının ÇED Toplantısı’na Polis Müdahale Etti!
- Kuşadası'nda Denize Giren 61 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti


.jpg)

.jpg)
.jpg)

Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.