Reklamı Geç
N-Class
Aydın
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68082.990$

Kuşadası'nda Veliler ve Öğrencilerden İsyan!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının yenileme çalışmaları nedeniyle öğrenciler Kuşadası Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne nakledildi. Nakledilen okulun öğrencilerinin velileri, yeni okullarda son ders çıkış saatinin 20.45 olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenileme çalışmaları nedeniyle öğrenciler, Kuşadası Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne nakledildi. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 20:45’de, Perşembe ve Cuma günleri 20:00’da son ders çıkış saatinin olduğunu ifade eden öğrenci ve veliler, yaşadıkları mağduriyetlerini dile getirdi.

'BİZİM İÇİN ÇOK ZOR'
Veliler ve öğrenciler için yaşananların zor olduğunu ifade eden 9'uncu sınıf velisi Hatice Eler, "mağduriyetimiz çok büyük. Haftaiçi pazartesi, salı, çarşamba günleri gece saat 20:55'de, perşembe ve cuma günleri saat 19:55'de çıkacaklar. Öğlen saat 13:55'de ders başlıyor. 45 dakika daha ileri bir saatdeydi. Teneffüs saatlerini 10 dakikadan 5 dakikaya indirdikleri için 45 dakika erken alıyoruz çoçuklarımızı. Bizim için çok zor. Köylerden buraya gelen çocuklarımız var. Onlar için daha da zor eve ulaştıkları saat geç vakit oluyor. Yetkililerden, okulumuzun bir an önce yapılıp okulumuza taşınılmasını talep ediyoruz." dedi.

'SAATLER ERKENE ALINMALI'
Çocukların çok geç saatlerde dersten çıktığını ve servis bulamadıklarını belirten 10'uncu sınıf velisi Muhsin Dokur, "kendimiz getirip götürüyoruz diyerek duruma tepki gösterdi. Sözlerine devam eden Dokur, "Şuan biz veliler ve çocuklar çok zor durumdalar. Kendimiz getirip kendimiz götürüyoruz, uzak olduğumuz için servis de gelmiyor bu büyük bir problem. Kız çocuğum var gece bu saatte olur mu? hadi biz burada oturuyoruz, Söke'den, Aydın'dan, Davutlar'dan gelen çocuklar var, servis bulamıyorlar dolmuş bulamıyorlar onlar ne olacak? onlarınki daha kötü bir durum. buna bir çözüm bulunması lazım. Bu saatlerin düzenlenmesi gerekiyor daha erkene alınmalı öğrenci saatine alınmalı." dedi.

'DERS ÇALIŞMAYA VAKTİM OLMUYOR'
Okul'dan çıktıktan sonra dolmuşla eve döndüğünü ve bu süre içerisinde velilerinin endişenlendiğini söyleyen Ümit Can Tülü, geç saatte çıktıkları için kendisine vakit ayıramadığını, yorgun olduğu için ders çalışmaya vakit bulamadığını, belirtti. Teneffüs saatlerinin 10 dakikadan 5 dakikaya indirilmesinin iyi olmadığını dile getiren Tülü, tuvalete mi ineceğiz kantine mi ineceğiz yemek mi yiyeceğiz hangisini yapacağız belli değil derste mağdur oluyoruz teneffüs saatleri eski haline dönmeli dedi.

Öğrenciler ve Veliler, yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!