Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2472.8
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    62038.33$

Renklere Göre Normalleşme Ada'yı Çekim Merkezi Yaptı

Renklere Göre Normalleşme Ada'yı Çekim Merkezi Yaptı
Kuşadası, düşük renkli risk grubunda yer aldığı için bazı yasaklardan muaf tutulunca büyük kentlerdeki 2. konut sahipleri dönüş hazırlıklarına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, “Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz” diyen Erdoğan, “İlleri mavi-sarı-turuncu-kırmızı diye sınıflandırdık. Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek” ifadelerini kullandı. İzmir yüksek risk olan turuncu kategoride yer alırken, Aydın ise daha az riskli olan sarı kategoride işaretlendi.

Risk haritasındaki yeri nedeniyle bazı yasaklardan muaf tutulan Kuşadası, ikinci konut sahipleri ve tatilciler için çekim merkezi haline geldi. Komşu Selçuk’ta 65 yaş üzerine sokağa çıkma yasağı sürerken, Ada’da yaşayanlar özgürlüğüne kavuştu. Selçuk’ta halı sahalar ve havuzlarda yasak sürdüğü halde, Kuşadası’nda belirlenen saatlerde bu tesislerin kullanımının önü açıldı. İzmir ve ilçelerinde Pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken, Kuşadası gibi sarı kategoride yer alan ilçeler yasağın dışında tutuldu. Bütün bu ayrıcalıklar başta Kuşadası olmak üzere aynı kategoride yer alan tatil beldelerine göçün önünü açtı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!