Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2326.4
  • BIST
    9072.61
  • BTC
    70506.08$

Ruhsatlı Kondu'nun Yerine Belediye Kondu Geldi!

Ruhsatlı Kondu'nun Yerine Belediye Kondu Geldi!
Güzelçamlı’da Kuşadası Belediyesi tarafından yıktırılan Günbatımı Kafe’nin yerine Adabel Kafe’nin büfesi getirildi. Mahalle halkı bu karara tepki gösterdi.

Güzelçamlı Sahili’nde geçtiğimiz mart ayında yıktırılan Günbatımı Kafe’den boşalan alana, Kuşadası Belediyesi tarafından Adabel Kafe Büfesi yerleştirildi. Kuşadası Belediyesi, büfenin Çay Bahçesi olarak çalışacağını duyurdu.

Kuşadası Belediyesi’nin “kaçak” iddiasıyla yıkım kararı aldığı Günbatımı Kafe’nin bulunduğu alandaki düzenlemeleri tamamlayan Kuşadası Belediyesi, aynı noktada faaliyete geçecek büfeyi dün yerine yerleştirdi. Önümüzdeki günlerde iç donamını tamamlanarak faaliyete geçmesi beklenen büfenin, Güzelçamlı Çay Bahçesi olarak hizmet edeceği belirtildi. Adabel Kafe Büfesi’nin yerleştirildiği alanda yaklaşık 25 yıl önce açılan Günbatımı Kafe için alınan yıkım kararı, mahkeme tarafından ruhsatlı olduğu ve imar barışından yararlandığı için bozulmuş ancak işletmeci kararı beklemeden yıkımı gerçekleştirdiği için burayı terk etmek zorunda kalmıştı.

Karara tepki gösteren vatandaşlardan Yıldırım Sarı, "Burası Güzelçamlı sahili... Denize beş metre mesafede. Kuşadası Belediyesi size yakışmıyor halkın itirazlarına kulaklarınızı tıkamayın ve geç kalmadan bu ucubeyi buradan kaldırın. Panionion parkımızı bize iade edin" dedi.

Güzelçamlı da yaşayan Necip Filiz ise "halkın kullanımına açık olan parkın öncesi ve sonrasını görüyorsunuz. Metruk kafeyi modernize edeceklermiş, hemde beton dökerek kırk yıldır orada yaşayan insanları mağdur ederek. Önceki başkanın yaptığını şimdiki yönetim bozuyor böyle hizmet olmaz" dedi.

(önceki hali)

(şimdiki hali)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!