Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2476.8
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    62056.79$

Yüz Yüze Eğitime Açılan Okulda “Mutasyonlu Virüs” Tespit Edildi!

Yüz Yüze Eğitime Açılan Okulda “Mutasyonlu Virüs” Tespit Edildi!
Kuşadası Eğitim-Sen temsilciliği, bir eğitimcide virüs belirlenmesine rağmen İbrahim Zeki Emgin İlkokulunda eğitime ara verilmesi amacıyla yaptıkları başvurunun reddedildiğini açıkladı.

Aşılama süreci devam derken varlığı belirlenen ve dünyada paniğe neden olan mutasyonlu virüs olaylarından biri de Kuşadası’nda ortaya çıktı. Eğitim-Sen Kuşadası Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada yüzyüze eğitimin başladığı İbrahim Zeki Emgin İlkokulunda görevli bir eğitimcide mutasyonlu virüs tespit edildiğini duyurdu. Sendika açıklamasında, olay üzerine okulda eğitime ara verilmesi amacıyla gerekli başvuruların yapıldığı ancak sonuç alınamadığı vurgulandı.

Okulda görevli eğitimciler ve olayı duyan velilerden sonra Kuşadası’nda büyük tedirginlik yaratan olay, Eğitim Sen’in sosyal medya hesabından duyuruldu. Tüm eğitim emekçilerinin acilen aşılanması gerektiği belirtilen duyuru şöyle:

“1 Mart 2021 tarihinde akşam saatlerinde açıklanan karar doğrultusunda 2 Mart tarihi itibari ile ilçemizde bulunan okullar seyreltilmiş yüz yüze eğitim faaliyetlerine başlamışlardır. Ne yazık ki yapılan uygulama bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının ne kadar plansız ve hazırlıksız olduğunu tekrar gözler önüne sermiştir. Eğitim Emekçileri aşılanmadan ve Milli Eğitim Bakanlığının daha önce hazırlamış olduğu okullarda vaka görülmesi durumunda yapılacak uygulamaları anlatan yönergesi güncellenmeden , okulların açılması kararının ne kadar yanlış olacağını defalarca belirtmiştik. Ancak bakanlık her zaman olduğu gibi konunun bileşenlerinin fikirlerini almak yerine saraydan gelen talimatlarla hareket etmiş ve pazartesi akşamı açıklanan karar ile bir çok bölgede tüm kademelerin açılacağını duyurmuştur.

Cumartesi günü İlçemiz İbrahim Zeki Emgin İlkokulunda eğitim emekçisi bir arkadaşımızda mutasyona uğramış virüs tespit edilmesi eğitim emekçilerini ve öğrencileri ciddi derecede tedirgin etmiştir. Eğitim Sen olarak yetkililere vaka görülen okulda eğitime bir süre ara verilmesi talebimizi iletmemize rağmen, Bakanlığın yönergesi doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu kararı alamayacaklarını belirtmişlerdir. Bakanlık yönergesinin ne kadar yetersiz olduğu ve değişen koşullara ayak uyduramadığı ortadadır.

Eğitim Sen Kuşadası Temsilciliği olarak okulların açıldığı bu süreçte yetkililere ilettiğimiz üç temel talebimizi Kuşadası kamuoyu ile de paylaşmak istiyoruz.

1- Vaka görülen bir okulda (özellikle mutant varyantlı) bulunan tüm eğitim emekçileri hızlı bir şekilde teste tabi tutulmalı, test sonucuna göre yüz yüze eğitime devam etme veya ara verme kararı alınmalıdır.

2- Tüm eğitim emekçileri acilen aşılanmalıdır.

3- Yerel idareciler bu tip durumlarda inisiyatif alabilmeli ve alınan kararlar süratle uygulanmalıdır.

Hastalığa yakalanan arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını ve hastalığın kimseye bulaşmamış olmasını temenni ederek, konunun takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

EĞİTİM SEN KUŞADASI TEMSİLCİLİĞİ”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!