Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64232.608$

Güvercinmasa Usulsüzlüğü Başsavcılığa Sevk Edildi!


Güvercinmasa Usulsüzlüğü Başsavcılığa Sevk Edildi!
CHP'li Kuşadası Belediyesinin müfettiş raporlarıyla ortaya çıkardığı usulsüzlük sonucu "görevi kötüye kullandığı" tespit edilen personellerin yaptığı itiraz reddedildi. Dosya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

CHP'li Kuşadası Belediyesi’nin Güvercin Masa için açılan ve toplam maliyeti 3.3 milyon lirayı bulan 4 ihaledeki yolsuzlukların soruşturulmasını önlemek için yaptığı hamle boşa çıktı.

Bölge İdare Mahkemesi, 4 Belediye görevlisi adına soruşturmanın iptali için yapılan itirazı reddetti. Müfettiş raporlarını inceleyen mahkeme, dosyayı Cumhuriyet Başsavcılığı’na havale etti. Güvercinmasa İhalelerini büyüteç altına alan müfettişler, 4 ihalede yaptıkları incelemede "usulsüz ödeme ve görevi kötüye kullanma" gibi suçların oluştuğunu belirledi. Rapor üzerine Kuşadası Kaymakamlığı 16 Mart tarihinde Belediye Görevlileri Kadriye Balıkçı, Eşber Okayer, Derya Dağıstan, Nihal Koruk ve Ecehan Dolgun hakkında soruşturma izni verdi. Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen Derya Dağıstan taşeron işçi olduğu için dosyası ayrılırken, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in dosyası da yasa gereği İçişleri Bakanlığı’na gönderildi.

Kuşadası Kaymakamlığı’nın izni ile haklarında soruşturma açılan Belediye Görevlileri Kadriye Balıkçı, Eşber Okayer, Nihal Koruk ve Ecehan Dolgun, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın damadı avukat Umut Yaşar’a vekalet vererek soruşturmanın durdurulması için İzmir Bölge İdare Mahkemesinde dava açtı. Ancak müfettiş raporlarını inceleyen İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi, soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikteyeterli ve makul şüphenin bulunduğuna hükmederek, itirazın reddine dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi. Bu kararla birlikte Güvercinmasa İhalelerinden sorumlu olan görevlilerin yargılanmalarının önü açıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!