Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63911.765$

Kuşadası 8 Bin Kişilik Dev Kruvaziyer Gemisi "Costa Venezia'yı" Ağırlayacak!

Kuşadası 8 Bin Kişilik Dev Kruvaziyer Gemisi "Costa Venezia'yı" Ağırlayacak!
İtalya'nın Napoli şehrinden yola çıkan 8 bin yolcu kapasiteli 'Costa Venezia' isimli dev kruvaziyer gemisi İstanbul Galataport’a demir attı. 8 bin yolcu kapasiteli dev gemi Kuşadası’na da gelecek.

İtalya'nın Napoli şehrinden yola çıkan 8 bin yolcu kapasiteli “Costa Venezia” kruvaziyer gemisi Galataport'a demirledi. 363 uzunluğunda, 45 metre genişliğinde ve 22 kattan oluşan geminin her bir katı 4 futbol sahası büyüklüğünden oluşuyor. Yolcuları ile birlikte Akdeniz ülkelerini gezecek olan gemi son olarak seferini Türkiye'de sonlandıracak. Gemi 5 kıtadan yolcuları ile 3 Mayıs’ta İstanbul’dan ilk seferini başlatacak.

Geminin rotalarından biri de Kuşadası olacak. Costa Venezia, İstanbul gecelemeli bir hafta İzmir-Bodrum-Mykonos ve Pire, ikincisi İstanbul-Kuşadası-Rodos-Kandiye ve üçüncüsü de bir gece İstanbul gecelemeli 12 günlük Bodrum, Limasol, Hayfa (1 gece geceleme), İskenderiye ve Kuşadası hattı.

ESNAFTA HEYECAN YARATTI
8 bin yolcusuyla Kuşadası’na gelecek olan Costa Venezia Kuşadası esnafında da heyecan yarattı. Geminin çok büyük olduğunu ve inen yolcuların kenti dolaşacağını vurgulayan çarşı esnafı, “Bazı müşteriler tur otobüsleriyle kentten ayrılarak Efes-Meryem Ana ziyareti yapsa bile 8 bin kişinin en az yarısı alışveriş için çarşıya çıkacak. Bu da esnaf için çok önemli” ifadelerini kullandı.

KRUVAZİYER TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILMIŞTI
Dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinin yöneticileri Kuşadası’nda bir araya gelmişti. 2022 sezonunun masaya yatırıldığı toplantıda, Kuşadası’nın kruvaziyer gemilerinin yolcularını alarak sefere çıkacağı ‘Home Port’ limanlardan biri olacağı müjdelenmişti.

GÜNEL: 2022 KRUVAZİYER SEZONUNA HAZIRIZ
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kruvaziyer gemilerini özlediklerini belirterek, “Geçtiğimiz iki yıl limanımızdaki boşluk sadece Kuşadası’nda değil tüm ülkemizde hissedildi. Yeni sezonda kruvaziyer gemilerini heyecanla bekliyoruz. Kuşadası liman kenti olarak kruvaziyerde sadece ülkemizin değil Akdeniz çanağının da en önemli limanıdır. Pandemi sürecinde gemilerin yokluğunu çok derinden hissettik. Biz, kruvaziyer gemilerini çok özledik. Pandeminin yarattığı krizi fırsata çevirerek turistik çarşılarımızı yeniledik. Kent genelinde başlattığımız yenileme sürecini tamamlayarak gerek deniz yolu gerekse de kara yoluyla gelecek turistlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Uzun yıllar sonra ilk kez bu sezon yeniden Kuşadası’na sefer yapacak Costa Cruises firmasının Avrupa ve Türkiye temsilcileriyle bir toplantı yapacağız. Kruvaziyer sektörünün en önemli temsilcilerini ağırlıyoruz. Limana yanaşan gemilerde tura çıkamayan yolcuların ve turdan dönen yolcuların esnafa nasıl ulaşmasını sağlayabiliriz bu konuları görüşeceğiz. Kuşadası’nın merkezini destinasyon haline getirmeyi planlıyoruz. Gemideki turistlerin plajlarımızda denize girdikten sonra geri kalan zamanını kent merkezinde geçirmesini istiyoruz. Yaratacağımız merkezi destinasyonları gezdikten sonra esnafımızdan alışveriş yaparak gemisine dönmesini sağlayacağız. Tabi burada esnafımızda büyük görev düşüyor. Bugün burada Kuşadası’na kruvaziyer müjdesi veriyoruz. Esnafımızın da bu konuda duyarlı davranması büyük önem taşıyor. Turistin rahat bir şekilde kenti dolaşması gerekiyor. Kısacası bu kadar uzun süreli bir kayıp dönemden sonra yeni kayıpların yaşanmaması için gelen tüm turistleri pamuklara sarmalıyız. Tek bir misafirimizi üzmeye tahammülümüz yok. 2022 kruvaziyer sezonumuz herkese hayırlı olsun“ dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hikmet Güngör
    28-04-2022 17:46

    Grand pazar bitmedi diye duyum almıştım. İnşallah bitmiştir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!