Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2296.2
  • BIST
    8997
  • BTC
    70550$

Kuşadası Ak Parti İlçe Başkanı Gökçe; "Yargı Gereken Kararı Verir!"

Kuşadası Ak Parti İlçe Başkanı Gökçe; "Yargı Gereken Kararı Verir!"
Geçtiğimiz günlerde CHP'li Kuşadası Belediyesi’nde eski bir belediye çalışanının ihbarıyla başlatılan "Güvercinmasa Çağrı Merkezi" soruşturmasında ilçe belediyesinin milyonlarca lira kamu zararına uğratıldığı ortaya çıkmış ve 5 görevli hakkında "Soruşturma İzni" çıkmıştı. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Gökçe konuya dair açıklamalarda bulundu.

Kuşadası Kamuoyuna bomba gibi düşen Güvercinmasa ihalelerindeki yapılan usulsüzlükler, İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından ortaya çıkarılmış ve 5 görevli personel hakkında yargılama yolunun önü açılmıştı.

CHP'li Kuşadası Belediyesi tarafından 2017 yılında halktan gelen şikayet ve taleplerin daha hızlı değerlendirilmesi amacıyla kurulan Güvercin Masa ihaleleri ilgili eski bir belediye çalışanı suç duyurusunda bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, 2019 yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan Ömer Günel'in iş başına gelmesinin ardından yapılan 4 güvercin masa ihalesi ile ilgili soruşturma başlattı. Bu konu ile ilgili görevlendirilen müfettişler toplam maliyeti 3 milyon 333 bin lira olan 4 Güvercin Masa ihalesi ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapor 15 Mart 2021 tarihinde tamamlanarak yasal işlemlerin yapılması için Kuşadası Kaymakamlığı'na gönderildi.

Hakkında ön inceleme yapılan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür Vekili Kadriye Balıkçı, Belediye Basın Danışmanı Eşber Okayer, belediye personelleri Derya Dağıstan, Nihal Koruk ve Ecehan Dolgun için "Görevi Kötüye Kullanma" suçundan soruşturma izni verildi. Ayrıca CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu MYK Üyesi Kemal Güneri'nin de "Koordinatör" olarak Güvercin Masa Koordinatörü yapıldığı ve kendisine bir oda tahsis edildiği ortaya çıktı. 

"YARGI GEREKEN KARARI VERİR"

AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, "İhalenin yapıldığı süreçte fahiş rakamlara yapıldığını belirtmiştik. Antalya Muratpaşa Belediyesi ve İstanbul Şişli Belediyeleri'nde aynı hizmet daha düşük rakamlara yapıldı. Bunu gerek sosyal medyadan gerekse kendimiz sözlü olarak ifade etmiştik. Gönen Orhan aynı ihaleyi Şişli'de almış ve daha düşük rakamlara yapmış. Gelinen aşamada müfettiş raporu haklılığımızı ortaya koydu. Konu artık yargıya intikal etti. Yargı gereken kararı verir. Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!