Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.60
  • ALTIN
    2478.9
  • BIST
    9563.65
  • BTC
    63004.33$

Kuşadası Limanı’na Eylül'de 66 Kruvaziyer Gelecek

Kuşadası Limanı’na Eylül'de 66 Kruvaziyer Gelecek
Kuşadası Limanı’na sonbaharda bereket yağacak. Ege Port Limanı’na eylül ayında 66 kruvaziyer gemisi ziyarette bulunacak. Bunların yaklaşık 8 tanesi ‘Home Port’ olarak limanda konaklayacak. Çok sayıda geminin eylül ayında limana gelmesi ile birlikte kruvaziyer tarihinde rekor hedeflendiği öğrenildi.

Kuşadası’na 2022 yılında 650 dev gemiyle 750 bin turist geleceği yapılan rezervasyonlarla bilinirken, bunun yüzde 10'unun Eylül ayına ait olması turizm açısından ümit verdi.

Geçtiğimiz yıllarda Covid-19 salgını nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Kuşadası turizminde gemilerin artışta olması esnafın yüzünü güldürüyor. Kuşadası ilk kez bu kadar yüksek seviyede gemiyi ağırlayacak. Günün ilk ışıkları ile Kuşadası Limanı’na yanaşan gemilerden inen turistlerin bazıları kent merkezinde alışveriş yaparken, bazı turistler de Efes ve Meryemana ziyaretlerini sürdürdü.

Kuşadası Limanına gelen gemiler ilçe ekonomisinin can damarlarından birini oluşturuyor. Eylül ayı içinde gelecek 66 kruvaziyer gemiden 6 tanesinin Home Port olarak limanda demirleceği öğrenildi. Bazı günler 4, 5, 6 gemi geleceği biliniyor. Kuşadası esnafı da bu durumdan bir hayli memnun. Daha önceleri Eylül ayı sonunu beklemeden iş yerlerini kapattıklarını söyleyen esnaf, artık 12 ay boyunca açık kalacaklarını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!