Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2326.3
  • BIST
    9117.07
  • BTC
    70104.96$

Kuşadası’na Yılın İlk Kruvaziyer Gemisi Geldi

Kuşadası’na Yılın İlk Kruvaziyer Gemisi Geldi
Kuşadası'na yanaşan Norveç bandıralı 2023'ün ilk turistik yolcu gemisinden çoğunluğu İngiltere ve ABD vatandaşı 841 yolcu indi. Türkiye'ye gelen kruvaziyer sayısının bu yıl artması bekleniyor.

Kruvaziyer turizminin dünyadaki önemli merkezlerinden Ege Port Kuşadası Limanı'na 2023 sezonunun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı. Norveç bayraklı Viking Sky isimli kruvaziyer gemisiyle, çoğunluğu Amerika ve İngiliz uyruklu olmak üzere 841 yolcu geldi. Yolcular, tur operatörünün koordinesinde otobüslerle Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi ile tarihi ören yerlerine götürüldü. Bir kısmı ise Kuşadası'ndaki çarşı ve dükkanlardan alışveriş yaptı.

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Koordinatörü ve Ege Port Kuşadası Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, yaptığı açıklamada, "Dün 2022 yılının son gemisini, bugün ise sezonun sezonun ilk kruvaziyer gemisini ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. 2023 yılında özellikle Kuşadası Limanı açısından ciddi bir büyüme beklentisi içerisindeyiz. 2023 yılında önemli aksilik olmadığı müddetçe yolcu sayısının 1 milyonu geçmesi bekleniyor. Bu da bu zamana kadar Kuşadası tarihinin en fazla yolcu sayısı olacak ” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!