Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70265.98$

Şartnamesi "Defolu" Çıktı, Milyonluk İhale İptal Edildi!

Kuşadası Belediyesi, 26 Mart'ta yapılacağını duyurduğu dev araç kiralama ihalesini yönetmeliklere uymayan şartname koşullarına itirazlar nedeniyle iptal etmek zorunda kaldı.

Kuşadası Belediyesi’nin araç kiralama amacıyla açtığı 2. ihale de fiyasko ile sonuçlandı. İlki, “gerekli rekabet koşulları oluşmadığı” gerekçesiyle mahkemelik olan araç kiralama hizmeti alımı için yapılması planlanan 2. İhale de şartname yürürlükteki yönetmeliklere uygun olmadığı gerekçesiyle bizzat kurum tarafından iptal edildi.

Aralık ayı sonunda Pandemi koşullarını öne sürerek sadece davet edilen firmaların katılabildiği 21/B kapsamında yapılan araç kiralama ihalesinin mahkemesi devam ederken, Kuşadası Belediyesi 33 aylık yeni bir ihale açtı. Çeşitli tipte 130 araç kiralamak amacıyla çıkılan ihalenin 26 Mart’ta yapılacağı duyuruldu. Ancak 38.4 milyon lira muhammen bedeli olan ihalenin şartnamesi açıklandığı andan itibaren sektör temsilcileri arasında büyük tepki başladı.

Kuşadası Belediyesi’nin şartnamede öngördüğü bazı koşulların yürürlükten kaldırıldığını belirten bazı firmalar, gerekli düzeltmelerin yapılması için resmi başvuruda bulundu. Şartnameye itiraz eden bazı firmalar ise Kuşadası Belediyesi’ne şartname değiştirilmediği takdirde yasal işlem başlatacaklarını bildirdiler.

Daha sona ermeden büyük tartışmalara neden olan milyonluk ihalenin akıbeti merakla beklenirken, bugün Kuşadası Belediyesi E-devlet üzerinden şartname satın alan firmalara bir yazı göndererek ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

Kamu İhale Kurumu’nun Kuşadası Belediyesi’nin söz konusu ihalesinin duyurulduğu sayfasında da ihale tekliflere kapatıldı. Sayfadaki açıklamada ihalenin iptal edildiği belirtildi, iptal nedeni olarak da ilandaki eksik ve hatalar gösterildi.

Dev ihale iptal edilirken gözler, süresi Mart ayı sonunda dolacak olan araç kiralama hizmetine çevrildi. Kuşadası Belediyesi’nin ihalenin sona ermesinin ardından araç temini konusunda izleyeceği yol, iptal edilen ihaleye katılma kararındaki firmalar tarafından merakla beklenmeye başladı.

Öte yandan, Ulusal bir tv kanalında haftalık yayın yapan tartışma programında bazı gazeteciler tarafından da, Kuşadası'nda araç kiralaması ile ilgili duyurulan ihale dikkatlerden kaçmadı. Konuyu programa taşıyan İstanbul Ulus Gazetesi Sahibi Cengiz Alçayır, katıldığı programda duyurulan araç kiralama ihalesi ile ilgili bir takım çeşitli iddialarda bulundu ancak program yayın akışı süresinin sona ereceği üzerine konuyu haftaya anlatacağını söyledi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!