Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.6
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2496.6
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62159.1$

Turizmciler 1 Temmuz'u Bekliyor!

Turizmciler 1 Temmuz'u Bekliyor!
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Almanya’nın 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırmasını değerlendirdi. Tuncer, rekor düzeyde aşı uygulamasının Türkiye’yi en güvenilir turizm destinasyonu yaptığını belirterek, “Turizm sektörü geçen seneden daha fazla bir moral kondisyona sahip” dedi.

Almanya’nın 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırması Aydın’da heyecan yarattı. Koronavirüs tablosunda düşük riskli iller arasında yer alan Aydın’ın turizm beldeleri Kuşadası ve Didim’de turizmciler misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

“TÜRKİYE EN GÜVENİLİR ÜLKE”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Kuşadası ve Didim’in Avrupalı turistlerin en sevdiği turizm merkezleri olduğunu kaydederek, özellikle Alman ve İngilizlerin iki ilçeyi çok özlediğini söyledi. Alman makamlarının Türkiye’yi güvenli yerler destinasyonuna almasının Kuşadası ve Didim’e ivme katacağını belirten Umut Tuncer, “Turizm sektörünün aşılanması hem de son günlerde rekor düzeyde aşı uygulaması ile ülkenin tamamına yayılan bir bağışıklık sisteminin oluşturulması Türkiye’yi dünyada en güvenilir turizm destinasyonlarından biri haline getirdi. Sev turizm konseptiyle biz bunu taçlandırmıştık. Artan aşılama hızı ve düşen pandemi istatistikleri Türkiye’yi dünyanın en güvenli turizm noktasına dönüştürdü” dedi.

“FRANSA VE İNGİLTERE’DEN DE BEKLİYORUZ”

Fransa ve İngiltere’den de benzer kararlar beklediklerini dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü, “Hali hazırda Polonya, Bulgaristan ve Romanya’dan turistleri ağırlamaya başladık. İngiltere, Fransa gibi ülkelerin de buna eklenmesi hem moral kondisyonumuzu yükseltiyor, hem doğru yolda olduğumuzu gösteren veri oluyor. Sadece Avrupa’dan değil Ukrayna’dan da turist akışı var. 21 Temmuz itibarıyla Rusya’dan da uçuşların başlayacağını ve şehrimizde turistleri ağırlayacağımızı düşünüyorum. Bizim keyfimiz yerinde. Turizm sektörü geçen seneden daha fazla bir moral kondisyona sahip” ifadelerine yer verdi.

“MORAL KONDİSYONUMUZ YÜKSEK”

Sezona çok iyi hazırlandıklarını vurgulayan Umut Tuncer, otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 70’e ulaştığını aktardı. Bu tip haberlerin doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade eden Tuncer, “Şu an Kuşadası ve Didim’de esnaf Haziran ayının ötesine gelene kadar çok daha mutlu. Ekonomik anlamda bir efektif hareketlilik var. Turist açıkçası sadece ekonomik hareketlilik yaratmıyor, moral de getiriyor. Moral kondisyonun yüksek olmasını ben ekonomik olarak önemli görüyorum. Didim ve Kuşadası’nda ekonomik anlamda geçen aya göre bir hareketlilik var bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!