Reklamı Geç
N-Class
Aydın
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68125.059$

Kuşadası'na 4 Kruvaziyerle 8 Bin 200 Turist Geldi


Kuşadası'na 4 Kruvaziyerle 8 Bin 200 Turist Geldi
Ege Port Kuşadası limanına 4 kruvaziyer ile 8 bin 200 turist geldi. Çarşıya akın eden turistler esnafa can suyu oldu.

Ege Port Kuşadası limanına sabah erken saatlerde yanaşan Panama Bayraklı MSC Splendia, Norveç Bayraklı Viking Star, Bahama Bayraklı S.S Voyager ve Palau Bayraklı Aida Blu isimli kruvaziyerler ile 8 bin 200 turist geldi. Turistlerin bir bölümü tur otobüsleri ile Efes, Meryemana ve Didim'de ki ören yerlerini ziyaret etti. Tur programlarına katılmayan turistler ile toplam 5 bin’e yakın gemi personeli ise ilçede kalarak çarşıda alışveriş yapıp, kafeterya ve restoranlarda zaman geçirdi. 

Mayıs ayında 80’e yakın kruvaziyerin Kuşadası Ege Port limanına sefer gerçekleştireceğini belirten Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör,  “ bugün MSC Splendia, Viking Star, S.S Voyager ve Aida Blu isimli 4 kruvaziyeri aynı anda limanımızda ağırladık. Toplamda 8 bin 200 turist ve 5 bine yakın personel ilçemize giriş yaptı” dedi.

Kruvaziyer turizm Sezonun önemli kısmının bundan sonra gerçekleşeceğini belirten Güngör, “Akdeniz ve Ege’nin en fazla kruvaziyer ağırlayan limanları arasında yer alan Kuşadası Ege Port limanı Türkiye’nin dünyaya açılan bir kapısıdır. Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'nin de kruvaziyerlerin bu limanı tercihinde büyük etkisi vardır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!